Ανακαλύψτε το νησί της Σκύρου μέσα από συναρπαστικές δραστηριότητες!

Θαλάσσιες εκδρομές στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου και στις μοναδικές σπηλιές της Σκύρου, πεζοπορία σε αρχαία μονοπάτια και τοποθεσίες εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, ορειβασία σε απόκρημνες βραχώδεις πλαγιές ανάμεσα σε σπάνια φυτά, παρατήρηση μοναδικών μεταναστευτικών πουλιών στο όρος Κόχυλας και στους υγρότοπους του νησιού και πολλά άλλα!

 

  • Θαλάσσιες Εκδρομές 

Ανοίξτε πανιά με τον άνεμο και "πετάξτε" στις φιλόξενες θάλασσες!  

Η ιστιοπλοϊα γύρω από το νησί της Σκύρου θα αποκαλύψει όρμους απάνεμους κι απάτητες ακρογιαλιές, θαλάσσιες σπηλιές όπου το φως και η θάλασσα δημιουργούν συνεχείς αντανακλάσεις και θα κολυμπήσετε σε διαφανή, σμαραγδένια νερά! 

Διοργανώνονται συχνές εκδρομές με καραβάκια ή ιστιοπλοϊκά σκάφη προς τις θαλάσσιες σπηλιές της Σκύρου, το γύρο του νησιού και τις Σποράδες. 

  • Πεζοπορία & Αναρρίχηση

Το νησί της Σκύρου είναι ιδανικός προορισμός για πεζοπορία και αναρριχήσεις, με χαρτογραφημένα μονοπάτια που διασχίζουν τα δάση, τους ήπιους λόφους της δύσης και τις βραχώδεις νότιες ακτές.  Τα περισσότερα από τα μονοπάτια χρησιμοποιούνταν από τους βοσκούς του νησιού στην αρχαιότητα.

Άλλα μονοπάτια διασχίζουν σημαντικά ιστορικά και θρησκευτικά αξιοθέατα της Σκύρου, όπως το παλιό υδραγωγείο στην Αναβάλσα το οποίο χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και το ξωκλήσι της Παναγίας Λυμπιανής από τον 18ο αιώνα χτισμένο στα θεμέλια αρχαίου ναού. 

Κατά μήκος αυτών των διαδρομών, οι πεζοπόροι και οι ορειβάτες μπορούν να συναντήσουν αυτόχθονα, σπάνια και προστατευόμενα είδη φυτών, πουλιών και ζώων, με το πιο σημαντικό από όλα το Σκυριανό Αλογάκι.

Χάρτες των μονοπατιών πεζοπορίας της Σκύρου είναι διαθέσιμοι. Υπάρχει η δυνατότητα οργάνωσης διαδρομών και ξεναγήσεων με τοπικό οδηγό. 

  • Παρατήρηση Πουλιών

Ένα μεγάλο μέρος του όρους Κόχυλα στο νότιο τμήμα της Σκύρου είναι μια περιοχή ειδικής προστασίας για πουλιά και ανήκει στο δίκτυο Natura 2000 των προστατευόμενων περιοχών της ΕΕ. Η Σκύρος είναι η μεγαλύτερη αποικία του μεταναστευτικού γερακιού "Falco eleonorae" στον κόσμο. Στο νησί της Σκύρου συμβιώνουν όλα τα είδη των θαλασσοπουλιών που βρίσκονται στο Αιγαίο πέλαγος. Άλλα σημεία ορνιθοπαρατήρησης αποτελούν οι υγρότοποι της Καλαμίτσας και του Παλαμαρίου, περάσματα μεταναστευτικών πουλιών. 

  • Θρησκευτικός Τουρισμός

Μια περιήγηση στα θρησκευτικά αξιοθέατα της Σκύρου θα αποκαλύψει πολυάριθμες εκκλησίες και μικρά ξωκλήσια, που έχουν ανυψωθεί στα ερείπια αρχαίων ναών ή έχουν κατασκευαστεί από τους κατοίκους και εξυμνούν προστάτες άγιους. Ο πιο γνωστός είναι ο ναός του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου του νησιού, που χτίστηκε το 906 από τους Νικηφόρους Φωκά και Ιωάννη Τσιμισκή και το μοναστήρι που χτίστηκε στην ακρόπολη της Σκύρου μερικούς αιώνες αργότερα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν το ξωκλήσι του Αγ. Δημητρίου στον Φερεκάμπο, με τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τέλος του 16ου αιώνα, το 18ου αιώνα ξωκλήσι της Παναγίας Λυμπιανής και το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου λαξεμένο μέσα σ’ένα βράχο δίπλα στη θάλασσα. 

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται εκδηλώσεις με τοπικά παραδοσιακά τραγούδια και χορούς για να τιμήσουν τους προστάτες αγίους όπως ο Άγιος Μάμας, ο Άγιος Παντελεήμονας, ο Άγιος Ερμολάος, η Παναγία Λυμπιάνη και ο Άγιος Αρτέμιος. 

Βρειτε μας στο χαρτη

Εμεις

Είναι ένα συγκρότημα με επιπλωμένα στούντιο & διαμερίσματα, που....Read more

Ταξιδεψτε για Σκυρο

Το ταξίδι μπορεί να γίνει μέσω θαλάσσης και αέρος... Read more

Επικοινωνια

ariadnestudios.gr

Μαγαζιά, Νήσος Σκύρος

34007, Εύβοια, Ελλάδα 

+30 6977621093

+30 2222091113